Volg je passie!

Passie, afgeleid van het Latijnse woord 'Passio', betekent hartstocht. Maar wat houdt dat precies in? Passie is iets wat je doet vanuit je hart. Vaak denken we dat dit iets groots moet zijn, maar het kan ook zo simpel zijn als genieten van een kopje koffie in de zon, een goed boek lezen of tuinieren. In mijn ogen betekent passie iets waarvoor je graag je bed uitkomt en wat je innerlijke vuur doet ontbranden.

 

Breng jij jouw passie over in jouw werk?

Mensen die beweren geen passie te hebben, geloof ik niet! Ik ben er zeker van dat iedereen iets heeft waar ze blij van worden en waarvoor ze door het vuur willen gaan. Het gaat erom dat je bereid bent om pijn te doorstaan en door te zetten voor jouw passie. Denk bijvoorbeeld aan ballerina's die ondanks de blaren blijven trainen, of artsen die jarenlang met hun neuzen in de boeken hebben gezeten.

Een passie ontstaat vanuit onze innerlijke drijfveren, zonde als we hier niets mee doen. Natuurlijk kunnen we niet allemaal professionele voetballers of artiesten worden, maar iets doen wat we leuk vinden hoeft niet zo moeilijk te zijn als we denken, zowel in ons werk als in ons privéleven.

 

Wat kun jij doen om meer vanuit jouw passie te werken?

Hier zijn enkele praktische tips om jouw passie in je werk tot uiting te laten komen:

  1. Ontdek je passie: Neem de tijd om te achterhalen waar jouw ware interesses en verlangens liggen. Waar word je echt enthousiast van? Stel jezelf de vraag wat je zou doen als geld geen rol zou spelen.

  2. Verbind je passie met je werk: Kijk naar mogelijkheden om elementen van je passie te integreren in je huidige werk. Dit kan betekenen dat je nieuwe projecten initieert die je interesseren of dat je nieuwe vaardigheden ontwikkelt die aansluiten bij je passie.

  3. Creëer ruimte en tijd voor passie: Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt voor activiteiten die jouw passie voeden, zowel binnen als buiten je werk. Plan tijd in voor hobby's, creatieve projecten of persoonlijke ontwikkeling.

  4. Omring jezelf met een ondersteunende omgeving: Zoek gelijkgestemde individuen of sluit je aan bij netwerken en gemeenschappen die jouw interessegebieden delen. Omring jezelf met mensen die jouw passie begrijpen en ondersteunen.

  5. Blijf groeien: Daag jezelf uit en blijf jezelf ontwikkelen binnen jouw passiegebied. Neem deel aan cursussen, workshops of evenementen die je kennis en vaardigheden vergroten.

 

Laat je passie niet onbenut en werk vanuit je hart. Het volgen van je passie brengt voldoening en vervulling in je leven. Wees niet bang om stappen te nemen en je passie actief na te streven. Door jouw passie te omarmen, creëer je betekenisvol werk.