Vergroot je carrièrekansen via LinkedIn

Ben je aan het solliciteren en op zoek naar nieuwe carrièrekansen? LinkedIn is met 77% het grootste wervingskanaal op dit moment. Laat LinkedIn voor je werken met deze drietrapsstrategie!

Stap 1: Optimaliseer je Profiel

Een krachtig LinkedIn-profiel is jouw digitale visitekaartje. Zorg ervoor dat het up-to-date en volledig is. Klinkt heel logisch, maar het wordt toch vaak vergeten. Voeg recente werkervaringen, opleidingen, projecten en vrijwilligerswerk toe, scherp je vaardigheden aan en vergeet niet een professionele profielfoto toe te voegen. Je kunt ook (oud)collega's vragen om een aanbeveling te doen. Een volledig profiel wekt vertrouwen en maakt je gemakkelijker vindbaar voor recruiters.

 

Stap 2: Bouw aan je Netwerk

LinkedIn biedt een schat aan mogelijkheden om je netwerk uit te breiden. Je kunt eenvoudig filteren op bedrijven en functies in jouw regio. Neem het initiatief en stuur een kort bericht naar professionals in jouw vakgebied. Het opbouwen van een goed netwerk vergroot de kans dat je als eerste op de hoogte bent van vacatures. Minimaal 30% van alle vacatures komt niet online. Vergeet niet dat degenen die de functie uitoefenen vaak als eerste weten wanneer er mogelijkheden ontstaan!

 

Stap 3: Wees Actief en Deel je Vakmanschap

Laat je expertise zien door actief te zijn op LinkedIn. Deel interessante artikelen, reageer op updates van anderen en toon je passie voor jouw vakgebied. Op deze manier weten je connecties waar jouw toegevoegde waarde ligt. Overweeg ook om te delen dat je openstaat voor nieuwe uitdagingen door je profiel op 'open to work' te zetten en een post te delen. Wees specifiek over de soort rol die je zoekt en welke uitdagingen je graag aangaat. Jouw netwerk is vaak bereid je te helpen, dus aarzel niet om je professionele doelen te delen. 

 

Op deze manier laat je LinkedIn voor jou werken en vergroot je jouw carrièrekansen!