Het Millennial dilemma

In de coachtrajecten richt ik me op werk(zoeken)de 20- en 30'ers, oftewel de millennials. In deze levensfase ga je belangrijke keuzes maken op het gebied van werk en privé. Meer dan driekwart van de millennials ervaart stress bij het maken van deze keuzes. Daarnaast hebben we bijna allemaal regelmatig te maken met sociale druk, onzekerheden, FOMO. Een loopbaancoach kan jou helpen in het maken van goede en weloverwogen keuzes in jouw carrière, die helemaal aansluiten op jouw levensstijl. Graag help ik ook jou! 

Doelgroep

Waarom richt ik mezelf tijdens mijn coachprogramma’s op deze doelgroep? Heel simpel, ik spreek dezelfde taal en kan mezelf in jullie verplaatsen omdat ik zelf ook de sociale druk, twijfels, FOMO en keuzestress ervaar, net zoals meer dan driekwart van de millennials. Dit wordt ook wel de twintigerstwijfels of de dertigersdilemma’s genoemd.

Zelf vind ik dit geen dilemma's maar zie ik dit meer als kansen. Wij zijn nu eenmaal anders dan voorgaande generaties die 40 jaar bij dezelfde werkgever bleven werken. Wat ons sterk en woest aantrekkelijk maakt op de arbeidsmarkt is dat de meeste jongeren zich continu willen blijven ontwikkelen en stilstaan geen optie is. 

In deze levensfase ga je belangrijke keuzes maken: verder studeren, carrière maken, voor jezelf beginnen, of toch eerst op wereldreis, samenwonen, wel of niet trouwen, kinderen? Waarschijnlijk heb je het voor het grootste gedeelte voor elkaar, maar blijft er iets knagen. Is dit het nu? Waar doe ik het allemaal voor? Zit ik wel op de juiste plek? Wat wil ik nu eigenlijk écht?

Hoe komt het eigenlijk dat we allemaal zo twijfelen in deze leeftijdsfase? En nog belangrijker: hoe ga je ermee om? Wij 20- en 30’ers leven in een wereld van individualisme, globalisering, digitalisering en social media. Dit heeft veel voordelen, want hierdoor ligt de wereld aan onze voeten en is bijna alles mogelijk. Maar hoe gaan we om met zoveel keuzes? Deze onbegrensde mogelijkheden kunnen namelijk ook voor sociale druk of verwarring zorgen. Je kunt aan jezelf twijfelen of je vergelijkt jezelf te veel met anderen, wat ten koste gaat van je zelfvertrouwen. Gelukkig kun je hier iets aan doen!

Tijdens de coachingprogramma’s ga ik je helpen je krachten inzichtelijk te maken. Hierdoor kun je bewustere keuzes maken die passen ibij jou, je levensfase en bijdragen aan meer rust in je hoofd en plezier in je werk.

Wist je dat ....% van de jongeren tussen de 20 en .... een burn-out heeft (gehad)?